Aan de rand van de villawijk van het chique Waalre komt een riante woning. BURO SEBILLE vond de inspiratie in een symbiose van de typische Kempische woonhuizen die je  in de directe omgeving veel ziet en de prachtige koloniale woningen. Beide typologieën kenmerken zich door een horizontale opbouw en dwarskap met prominente kopgevels. De entree wordt geaccentueerd door een  kleinere versie van die kopgevel als een soort van miniatuur.

BURO SEBILLEE heeft een eigentijds thema toegevoegd door de hemelwater afvoeren terugliggend in de hoek tussen gevel en uitstekende kopgevels te plaatsen. Zo lijkt het alsof de muurvlakken los van elkaar komen te staan en krijgt het huis een eigentijdse uitstraling. Een subtiel spel met uitgemetselde muurvlakken geeft de gevels extra raffinement en subtiele schaduwlijnen.

Binnen trekt de prominente trappartij direct de aandacht, omdat de trap boven de voordeur draait met een prachtige vide tot in de nok. De plattegrond is tegelijk functioneel en ruimtelijk. De organisatie van het huis is georganiseerd rondom de as die vanaf de voordeur via openslaande deuren en de woonkamer en via de openslaande tuindeuren naar buiten leidt. Voor deze villa geldt: (binnen)komen is beleven.