In opdracht van Stad Antwerpen is een verkennend onderzoek gedaan naar de herontwikkeling van deze markante plek in het hart van ’t Stad. Het is een plek met veel gezichten. Enerzijds is er d’n Oudaan, de politie toren van architect Braem die geldt als één van de landmarks van Antwerpen. Meteen daarnaast staat de ‘Biekorf’, een amorfe kashba-achtig bouwblok dat als ongepast en onveilig wordt bestempeld.

De uitdaging voor deze locatie was om de harmonie en draagkracht van de straatprofielen te respecteren, een kwaliteitsvolle continuïteit van het winkelhart te herstellen en de laad- los- en parkeeropgave op te lossen. Een intiem buurtpleintje dat de aantrekkingskracht van de reeds aanwezige horeca versterkt en het beeldje van d’n Deugniet een passend decor geeft.

Ook moet een flink programma voor de buurt worden ingepast. Denk hierbij aan een zwembad bovenin de Oudaan en een bibliotheek in de plint. Het dak van de parking in het binnengebied wordt een groen en veilig speelplein voor de kinderen uit de buurt.