• 06
  • 13
  • 02
  • 07
  • 03
  • 16
  • Treksteen_Karel_05
  • Treksteen_Karel_08
  • Treksteen_Karel_06

LOFTWONING IN DE TREKSTEEN, VALKENSWAARD

Een oude fabriekshal wordt omgebouwd tot tien loftwoningen die casco worden opgeleverd. Het zijn ruime woningen. Door de aflopende hoogte onder een deel van het glooiende dak is de ruimte op de verdieping beperkt. Het casco mag niet worden aangetast, dus moeten alle oplossingen worden gevonden binnen de plattegrond zelf. BURO SEBILLE werd gevraagd voor twee van deze woningen een ruimtelijke studie te maken en de plattegrond te optimaliseren.

In deze woning speelde de detaillering en materialisatie een belangrijke rol. In het hart van de loft is een bakstenen kern gemaakt. Aan de achterzijde is de kern opengewerkt en ontstaat een spannende ruimtelijkheid door de verspringende bakstenen vlakken. In deze spannende ruimtelijkheid verschuilt zich de badkamer.

Op de begane grond vormt de openhaard het centrum met alle functies er omheen: keukeneiland, zithoek en eettafel hebben allemaal zicht op deze sfeermaker. Doordat de openhaard ook fungeert als room devider krijgt de loft meer intimiteit en schaal.